Христо Тенчев е основател на XS Software и съосновател на ,

...
Христо Тенчев е основател на XS Software и съосновател на ,
Коментари Харесай

Какво е необходимо за успешното внедряване на иновации в бизнеса

Христо Тенчев е създател на XS Software и съосновател на , дружно с Иван Ненков и Светлин Наков. Като сполучлив бизнес бизнесмен, програмист и човек, който сполучливо намира реализация на редица новаторски хрумвания, през днешния ден Христо ще показа с нас експертното си мнение над нововъведенията в бизнеса. Защо са толкоз значими, по какъв начин да ги внедрим сполучливо в бизнеса си и да ги поддържаме? Отговорите на тези въпроси вижте в идващите редове:

Какво съставлява нововъведението и за какво набира все по-голяма скорост като част от бизнеса през днешния ден?
Иновацията стои в сърцето на софтуерния прогрес на човечеството през днешния ден и в бъдеще. Тя съставлява създаването и използването на хрумвания, които по някакъв метод да подобрят актуалните услуги и артикули, които предлагаме. Иновациите, сами по себе си, могат да доведат до нуждата от основаването на напълно нов продукт/услуга или внедряването на нови бизнес процеси, промени в модела на работа или даже методите, по които предлагаме продуктите си. Тези усъвършенствания са главната причина, която води процеса по основаване на нововъведения на фундамент за всеки бизнес през днешния ден. Те са основният инструмент, който оказва помощ на бизнеса да пораства и да усъвършенства продуктивността и успеваемостта си, а оттова – да усили приходите, което в последна сметка е и главната цел.

Какви типове нововъведения съществуват и какъв е пътят към тяхната реализация и предпазване?
Факт е, че нововъведения могат да се случват в разнородни посоки в бизнеса. Някои от по-ясно изразените такива могат да бъдат – нововъведения в артикули, услуги и процеси, нововъведения в маркетинга и редица други.

Процесът по реализирането на сполучливи нововъведения обаче не стопира единствено с тяхното в началото стартиране на пазара. Необходимо е непрестанно да работим над подобрението им, с цел да ги съхраним.

Давам бърз образец, с цел да стане образно – пазарът през днешния ден е извънредно непостоянен, изключително поради пандемичната обстановка. Ние от СофтУни работим директно с редица софтуерни и цифрови компании, с цел да наблюдаваме потребностите на работодателите и главните качества, които те търсят в съвършените за тях фрагменти. По този метод безусловно във всяка минута работим върху подобрението на всички процеси и артикули, които предлагаме. За да може образованието, което предоставяме на нашите студенти, да е в крайник с времето през днешния ден и да дава отговор на търсенето на пазара. През миналите 7 години предложихме 3 новаторски за българския пазар продукта – първите цялостни практически-насочени просветителни стратегии по софтуерна разработка, цифров маркетинг и дизайн. Но без значение какъв брой новаторски са били тези артикули сами по себе си, все още, в който за първи път ги пуснахме, е належащо безспирно да работим върху тяхното усъвършенстване, с цел да запазим нововъведението настояща и жива до през днешния ден. По този метод, от основаването на СофтУни досега, нашите просветителни стратегии претърпяха редица промени. Например, въведохме съответни професионални посоки, по които студентите могат да изберат да се специализират, предложихме нови технологии (като QA и Python), въведохме нови софтуерни принадлежности за работа в програмата ни по дизайн и визуализация, и редица други.

Можеш ли да споделиш по какъв начин съгласно теб наподобява сполучливият модел за поощряване на нововъведения в бизнеса?
Няма една „ сигурна формула “ за поощряване на нововъведенията. Тя би трябвало да е съобразена с съответните потребности на бизнеса. Съществуват обаче разнообразни способи, с които можем да подтикваме процеса вътрешно-фирмено. Някои от тях са - поощряване на екипа да предлага хрумвания и възнаграждаване на новаторското мислене, търсене на противоположна връзка от клиентите, вложение в запаси, които предизвикват нововъведенията, предприемане на развойна и изследователска активност и други

За да реализираме новаторските си хрумвания обаче е належащо да поемаме изчислени опасности, които изискват адаптиране към измененията и реагиране бързо на новопоявилите се благоприятни условия.

Какви са сполучливите стъпки по откриването и внедряването на новаторски артикули, услуги, процеси и подходи?
Това, което мога да споделя на база на своя опит, е че въпреки всяка иновация да е неповторима сама по себе си, в реалност съществуват няколко стъпки, които се отличават като, един тип, „ универсални “. Споделям кои са те съгласно мен:

Откриването на новаторски благоприятни условия. Тоест, би трябвало да сме „ нащрек “ и да ги търсим, както и да сме подготвени всеки ден да ги посрещнем, тъй като, при нововъведенията, нещата нормално зависят от доста къси периоди за осъществяване, преди някой различен да е пристигнал с сходна на нашата концепция.

Поставяне на верните цели. Никой не разполага с безпределно време и запаси, тъй че умеенето да приоритизираме нововъведенията е от основно значение. Необходимо е да мислим стратегически - кое би дало най-хубави резултати в подмяна на допустимо минимум време и запаси, по отношение на останалите благоприятни условия?

Една доста простичка дума идва тук – тествайте. Буквално. Създайте първообраз на Вашата концепция, представете го пред потребителите си по метод, по който те могат да си взаимодействат с него. Съберете колкото се може повече противоположна връзка, рецензия и хрумвания за усъвършенстване – по този начин имате безусловно разчертани идващите няколко стъпки до стартирането на финалния артикул.

Създайте си проект за поддръжка на нововъведенията, с цел да може, както загатнах нагоре, те да не престават да бъдат живи и настоящи.

Учете се от вашите иновационни старания. Бъдете самокритични и будни, запишете всеки feature, който не е сработил добре, всяка концепция, която не е намерила реализация. Може пък след години да съумеете да ги осъществите. Будността не е просто факсимиле, а основно качество на сполучливия бизнесмен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР